Neuro Cryo Stimulation -toppköldbehandling

Neuro Cryo Stimulation (NCS) -toppköldbehandling påverkar kroppen direkt och via nervsystemet och aktiverar kroppens naturliga självläkande mekanismer.

Den inverkan NCS-toppköldbehandling har på nervsystemet gör metoden avsevärt mer effektiv än traditionella metoder som baserar sig på kallt vatten, is eller luftblåsning.

NCS-toppköldbehandling förebygger och behandlar skador som till exempel muskelstelhet, bristningar, stukningar, sträckskador, blåmärken, blödningar, skador i senor, inflammationer, slemsäcksinflammation, ledskador och ärr. NCS-toppköldbehandling passar också för behandling av reumatiska sjukdomar och lokala smärttillstånd.

 

Behandlingen baserar sig på Termoshock, ett tillstånd som uppnås genom en snabb nedkylning av det område som behandlas med hjälp av en vibrerande koldioxidkristallstråle ur en Cryonic-apparat. Behandlingen påverkar bland annat nervreceptorerna i hudens ytskikt genom att aktivera självläkande mekanismer. 

 

NCS-toppköldbehandling kan användas för yttre behandling av både kroniska och akuta besvär. Cryonic-apparaten används bl.a. av rehabiliteringsinstitutioner, läkare, fysioterapeuter, idrottare, veterinärer, djurkliniker och tränare.

Cryonic huippukylmähoito laite. Laitteella tehdään hoitoja Sipoossa ja Porvoossa.