MOTIONSGRUPPER

 

RYGGRUPP (PILATES)

Tisdagar klo 18.00-19.00

Ryggruppen innehåller pilatesövningar och utnyttjar fysioterapeutiskt kunnande. I gruppen strävar vi efter balans i kroppens muskler och leder, så att de överaktiva musklerna slappnar av och de muskler som stöder ryggradens hållningstärks. Genom en god kroppskontroll främjar vi således det egna välmåendet. Gruppen leds av en fysioterapeut som handleder och kontrollerar att rörelserna utförs säkert och på rätt sätt. Pilates passar alla, från nybörjare till idrottare.

Pilates grundar sig på en kroppskontrollmetod utvecklad av Joseph Pilates (1880-1967). Den utvecklar styrka, rörlighet och välbefinnande. Pilates grundar sig på 6 grundprinciper: fokusering, aktivering av kroppens kärna, kontroll, noggranhet, rörelsens flöde och kontrollerad andning.

SENIOR CIRCUIT GYMNASTIK

Fredagar klo 9.30-10.15 och 10.15-11.00

Senior circuit är en muskelkonditionstimme som leds av en fysioterapeut. Vi använder 8-10 olika konditionssals apparater och/eller -redskap. Vid varje station gör man rörelsen intensivt 1-2-min och flyttar sedan till följande station. Man går igenom alla stationer 2-3 gånger. Tyngdpunkten i träningen ligger på övningar som stärker nedre extremisteterna och förbättrar balansen.

Gruppen stöds av Sibbo kommun, som betalar 50% av deltagaravgiften

Söder Fysio Oy

Amiraalintie 6

01150 Söderkulla

}

må-to 8-20

fre 8-16

HOS OSS DESSUTOM SHOCKWAVE ELLER TRYCKVÅGSBEHANDLING

Massage

FOTANALYS OCH INDIVIDANPASSADE SKOINLÄGG

KONDITIONSTEST

PRODUKTER TILL SALU

Personal trainer

Handledning och rådgivning

AKUPUNKTUR

MOTIONSGRUPPER

Personal

Fysioterapi

Neurologisk och krävande medicinsk rehabilitering